Siirry suoraan sisältöön

Asiat, jotka on hyvä tietää yritystä perustettaessa.

  • tehnyt

Pienen yrityksen perustaminen on epäilemättä suuri hanke, mutta onneksi sen voi toteuttaa kuka tahansa, jolla on hyvä idea, vahva työmoraali ja hyvät resurssit. Yrityksen perustaminen edellyttää liiketoimintakonseptin miettimistä, liiketoimintasuunnitelman kirjoittamista, taloudellisen puolen ymmärtämistäsekä lopulta markkinointi ja lanseeraus.

# lähettänyt Vesa : 11/17/08 17:14

Vesa, minulla olisi kysymys koskien ”rahoitus” osiota. Sanot, että on tärkeää tietää, kuinka paljon rahaa tarvitset yrityksen perustamiseen ja mistä aiot saada sitä. Mutta sitten toteat, että pankit eivät anna lainaa, jos hakijalla on vähän tai ei lainkaan luottotietoja (tai track recordia), mikä viittaa muuhun. Kysymykseni siis kuuluu: Miten rahoituksen saaminen onnistuu ilman positiivista luottotietohistoriaa? Tämä voi olla kätevä tulevaa käyttöä varten kaikille muillekin, jotka harkitsevat oman yrityksen perustamista ja haluaisivatrahoituksen, mutta eivät ole vielä varmoja onnistuuko se. Olisi kiva tietää, miten tällainen rahoitus muodostuu!

# lähettänyt Riitta : 12/05/09 16:59

Hei Vesa ja Riitta, kiitos kysymyksistä. Mielestäni seuraavat seikat ovat mainitsemisen arvoisia: 1) On olemassa paljon rahaa saatavilla eri lähteistä, jotka eivät vaadi sinulta luottokelpoisuutta tai minkäänlaista track recordia . Tähän kuuluvat ystävien ja perheen rahastot (esimerkiksi voit saada 50 000 euroa vanhemmiltasi), bisnesenkelit tai enkeliverkostot /business angels (esimerkiksi saat 25 000 euroa sukulaiselta, joka on tehnyt rahastoja ym.), pikavippivertailut online-lompakossa jne. 2) Yrityksen kannattamattomuus ei välttämättä merkitse sitä, että sinun pitäisi lopettaa yrittäjyys . Kauppatieteiden maisterin tutkinto oli paljon helpompi kuin minulla, mutta se vain auttoi vahvistamaan uskomukseni siitä, ettei ole yritysten perustamisessa mitään sellaista, josta ei pärjää ilman korkeakoulututkintoa. 3) Yrittämisen tukeminen on erittäin merkityksellistä . Sillain alalle valikoituminen ja työprosessin luominen ovat olennaisia asioita. Tuki voi olla fyysistä (esim. taloudellinen rahoitus), loogista (esim. mentorointi), emotionaalista (esim. hyvien esikuvien tarjoamista)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *